Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kié a Turul-madár?

Akármilyen bejegyzést olvasok a médiában (nyomtatott vagy elektronikus sajtóban egyaránt) a turistaútvonalakkal kapcsolatban, szinte mindenütt úgy jelenítik meg a Turul-madarat Tiszabökény határában, mintha az Tiszaújlak községé volna. Mekkora félrevezetés!

pl.: tiszaújlaki Turul-szobornál természetesen tiszteletünket tesszük. Az emlékművön olvasható: „Építették a kuruc szabadságharc (1703-1711) első győzelmes ütközetének és az 1703 július 14-16 tiszai átkelés emlékére.” (http://nja.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=498&Itemid=1)

 

Kérem azokat a tiszahátiakat, akiket szintén sértenek ezek a megnyilvánulások, hogy tiltakozzunk együtt kulturális örökségünk nyilvános elvétele ellen!!!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Péterfalva

(Tomadakisz, 2011.09.11 22:27)

Csatlakozom a tiltakozáshoz!
Sajnos a sajtóban megjelenő vonatkozó írások sorra veszik át a Dupka György által írt butaságokat. Az ezzel egyet nem értőknek figyelmébe ajánlom például, hogy a Turul-emlékművet rendre a "Tisza jobb partja"-hoz kötik, holott ott csak Tiszaújlak terül el, az emlékmű A TISZA BAL PARTJÁN áll... Nagy különbség!