Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fertősalmási gyöngyszem a Tiszabökényi Általános iskolában

2008.08.10

Fertősalmási gyöngyszem a Tiszabökényi Általános iskolában

Sokan választunk magunknak példaképet. Ők rendszerint olyan emberek, akiket tisztelünk, felnézünk rájuk. Most a sajátomat szeretném bemutatni. Tegze Editke nénit általános iskolás osztályfőnökömnek rendelte a sors áldott keze. Kedves emlékként élnek bennem az akkori idők. Problémáimmal most is bátran fordulok felé, mindig figyelemmel hallgat, biztat, bátorít. Szabadsága idején látogattam meg a tágas, rendezett udvar szerény lakóját.

—Mikor tetszett e szakma mellett dönteni?

— Már kislányként is tanító szerettem volna lenni. Fel sem merült bennem, hogy más hivatást válasszak. A könyvek, füzetek, a gyerek körében érzem jól magam. Az Ungvári Állami Egyetem befejezése után a tiszabökényi iskolában kezdtem a pályafutásomat. Ebben a tanévben a kibocsátó osztály osztályfőnöke voltam.

—Hogyan telnek a munkanapok?

— Reggelente négy órakor kelek, mivel nehéz a beutazás. Este hat órára érkezek haza. Zokszó nélkül vállalom a fáradozást. Energiát a sugárzó gyerekszemek kölcsönöznek munkámhoz. Örülök a tanítványaim sikerének.

—Az elmúlt tanév különösen bőtermő lett.

— Az anyanyelvi körfoglalkozásokon maximális erőfeszítéssel a felkészülésre igyekeztünk koncentrálni. Szorgos munkánk gyümölcse beért. Kitűnő eredményeket értünk el a járási valamint a területi megmérettetések alkalmával egyaránt. (Csirikusz Alexandra, Virág Zsuzsanna, Páva Tünde, Virág Zsófia és Szakadáti Tamás)

—A sikersorozat ezzel nem ért véget.

—Teljesítményünk lehetővé tette, hogy tagjai legyünk annak a hét főből álló maroknyi csoportnak, akik Kárpátalját képviselték a Budapesten megrendezett Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny döntőjében. A magyarországi, felvidéki, erdélyi, vajdasági, muravidéki csapatokkal szemben három szorgalmas tanítványom vette fel a harcot. (Virág Zsófia, Szakadáti Tamás valamint Virág Zsuzsanna).

—Becsülettel helyt álltak a gyerekek.

— Csoportunk egyetlen fiúcskája a legmagasabb pontszám eléréséért különdíjban részesült, amelyet az elismert Grétsy László főiskolai tanár személyesen nyújtott át.

— A győzelem, az elismerés és a siker kitűnő ösztönző eszközök. Még nagyobb igyekezetre, tenni akarásra buzdítanak.

— Mivel az általam felkészített tehetséges gyerek immár ötödik alkalommal vettek részt e verseny döntőjében, munkámat Arany Oklevéllel értékelték — meséli meghatódva csillogó búzavirág kék szemű kedves egykori tanárnőm.

— Ez valóban szép munka volt. Büszkék lehetnek a gyerekek, a szülők, a kollégák, az ismerősök. Követendő jó példával jár elől e sikeres csapat. A magam részéről gratulálok, jó egészséget, támogató közösséget valamint további hasonló eredményes tanévet kívánok!

Bíró Tímea